Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Sunday, October 3, 2010

Kenapa AKu Blogging???

salam dan selamat petang semua..



xtau kenapa hari ini raa banyak idea pulak, mungkin da lama x berblogging kot... semasa aku baca entry bro zairie ni tentng kenapa aku berblogging mengingatkan aku kembali tujuan aku berblogging dan dalam masa sebulan aku x blogging juga membuatkan aku selalu fikir aku blogging sebenarnya untuk apa ek? hari demi hari saat demi saat disilih gantikan dengan idea untuk menaip. di awal penglibatan aku, niat aku adalah untuk mencari pendapatan sampingan sebagai seorang pelajar, ye lah sebagai seorang lelaki yang meningkat dewasa serta usia mana x timbul idea untuk mencari duit sendiri dan istilah lain untuk berdikari dari meminta dan bergantung kepada ibu bapa serta adik beradik. Setelah fikir punya fikir dan jalan punya jalan melawat entry orang akhirnya timbul untuk menulis entry ini bagi mengingatkan di kemudian hari seandainya aku buka blog dan membaca entry ini supaya berblogging dengan cara yang betul. 

ok sekarang aku sudah pasti niat aku berblogging adalah untuk mencari serta berkongsi ilmu dalam kehidupan di samping menambah kenalan. ada pepatah yang aku dapat berbunyi” ijazah kehidupan bukan dapat dicari mahupun diberi oleh para pensyarah mahupun dekan namun ia adalah sesuatu yang kita alami,sedari juga pelajari sendiri dalam kehidupan”. dan semestinya semasa berblogging mesti akan wujudnya virtual silaturrahin  iaitu persahabatan maya dengan seseorang yang kita tidak kenal namun disandarkan dengan niat untuk bersahabat selain blogging juga akan disenaraikan sebagai tujuan aku dalam blogging. InsyaAllah semua tujuan ini akan aku kekalkan dan ingati selama aku blogging.

10 comments:

Zairie Husin said...

salam... teruskan berblogging... banyak info yang kita akan dapat nanti.. zairie pun pernah rasa malas gak nak berblog.. tp kena lawan la.. apa yg kita lakukan pasti akan ada hasilnya.. abg ben ada pesan.. jgn fikir duit sngt.. up kan traffic.. nanti duit akan dtg.. :D

p/s: salam perkenalan :D

Silent said...

salam.aq lak berblogging bukan nak cari duit.bukan nak tambah follower.bkn gak nak dikenali dan faymes. tujuan aq buat blog supaye aq dpt luahkan ape yg aq xdpt luahkan di dunia nyata.bile hati gundah. bile hepi terlampau.bile aq xtau nk share ngan sape.aq share dgn belog aq. ;)

$h@h_Izn@n said...

@zairie:tq bro...insyaAllah gua saya teruskan...sama3 la kita menceriakn dan memanfaatkan dunia blogging..

@mizah:hehehehe...aku da taw ceit ye la tu xnk famous kot kan? bio da famous pon ko ...ngeee..keep blogging friends..but beware wat ever you post it out..:)

ashrafi said...

Saya pun suka blogging.. Sebab apa? Sebab best.. hehehe...

'Saya Hanya Mahu Menulis, Itu sahaja'

$h@h_Izn@n said...

@bro ash:hehehe jadikan blogging satu ibadah??

padin said...

happy blogging, bro...
mudah2an informasi yang di kongsi dapat mematangkan kita,

chaiyok2

Nur Hayaty said...

betul tu shah....best sangat ada kawan2 alam maya ni..rasa sentiasa happy bila dorang support kite..jom sama2 pertingkatkan usaha untuk berblogging...yeah...

$h@h_Izn@n said...

@padin tq bro sama3 kita blog kearah yang baik.
@yati: betul3...jom3..

$h@h_Izn@n said...

betul tu shah....best sangat ada kawan2 alam maya ni..rasa sentiasa happy bila dorang support kite..jom sama2 pertingkatkan usaha untuk berblogging...yeah...

$h@h_Izn@n said...

salam... teruskan berblogging... banyak info yang kita akan dapat nanti.. zairie pun pernah rasa malas gak nak berblog.. tp kena lawan la.. apa yg kita lakukan pasti akan ada hasilnya.. abg ben ada pesan.. jgn fikir duit sngt.. up kan traffic.. nanti duit akan dtg.. :D

p/s: salam perkenalan :D

POst Famous

Total Pageviews