Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Wednesday, October 13, 2010

Hanya kerana Bola Nyawa Melayang

Salam dan selamat petang semua


Sebelum aku menulis panjang sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah saudara kita yang meninggal semasa perlawanan bola antara selangor dan kelantan. Mengapa perkara sebini boleh berlaku? apakah kita semua tujuan perlawanan bola diwujudkan iaitu bagi mengeratkan hubungan antara kaum,bangsa negara juga agama.perlukah kita harus menzahirakan kekecewaan sampai begitu sekali.paling mengecewakan adalah kerana kedua2 yang terlibat beragama Islam itu yang penting sebenarnya. aku x ingin menyebelahi mana2 negeri kerana itu akan memburukkan keadaan lagi eloklah apa-apa hal kita berpegang sebagai orang Islam seagama. andai ingin dicari siapa salah xkan berkesudahan aku rasa. isu ini di tambah panas lagi dengan kecepatan penyebaran berita mmelalui facebook.mana x nya seminit berlaku da ada orang post kat wall. dan di komennya dengan komen2 yang bagaikan 'minyak dicurah keatas api' sampai bila x kan berkesudahan.

Jadi sama2lah kita berpegang sebagai seagama kerana ia adalah jalan yang terbaik bagi mengelakkan kejadian seperti ini berlaku lagi.dan seandainya x tahan sangat nak pukul org pergilah ke Palestin tolong pukul Yahudi di sana itu ada juga kebaikannya.Wallahua'lam.

Sekian saja..terima kasih kerana membaca.

3 comments:

suzie rahman said...

hihi awk pon wat gak erk..mnat bola ke mnat gduh wak?

$h@h_Izn@n said...

@suzie:bola x minat sgt gaduh lagi x minat huhuhu wat sakit je x da faedah pon

Anna Boleyn said...

huhu betol2. menda ni buatkan orang takut nak tengok bola kat stadium.

POst Famous

Total Pageviews