Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Sunday, June 5, 2011

Baru Dapat Kerja

Salam dan selamt tengahari..

Dah submit borang Cheff belum? hehehe..kalo belum cepat-cepatlah hantar melepas nanti.


Ok.

Sudah tiga minggu aku mempraktikalkan diri aku di industri dan pada hari khamis lepas aku bertuah kerana mendapat kerja setelah 2 minggu memboringkan di pejabat, nak kata boring tak ada la boring sangat cuma bila relaks sangat kadang-kadang boleh mengantuk dan meletihkan jadi kena ada juga kerja yang boleh aku lakukan juga untuk elakkan dari membazirkan masa aku juga elektrik pejabat sebab selalu online kat facebook dan twitter. Tapi nak buat macam mana dah memang kebiasaan pabila kekurangan projek masuk jadi kerja pun berkuranganlah, lagi-lagi area pantai timur, kalau diikutkan susah nak cari tempat praktikal yang sesuai dengan bidanag aku iaitu elektronik, kalau yang ada iras-iras pun bidang elektrik atau 'wiring' je. 

Disebabkan faktor ekonomi juga transport membuatkan pilihan praktikal aku adalah terhad, mungkin ada hikmahnya....kan. kan. kan..

Berbalik pada topik, kerja yang diberikan oleh 'supervisor' aku adalah agak menakutkan bagi aku iaitu kena 'design wiring installation'  menggunakan perisian AutoCad. jadi takut tak takut, malas tak rajin aku kena juga belajar balik benda AutoCad ini. Sudah la membe-membe sekepala aku tak ada sekali, kalau ada boleh juga minta ajarkan. 

Adeh.. jadi jalan terbaik untuk belajar gua cari lah tutorial AutoCad for beginners(segan deh..beginner tue...hehehe). Jadi minggu ni aku kenalah teruskan membuat 'design' tersebut tanpa boleh online selalu sebab setelah aku 'install' benda ni makin ada kerja pula aku. 

Tak kisah lah apa kerja pon Sv aku bagi janji dapat Ilmu, Pengalaman dan terisi juga Logbook(diari) aku dari kekosongan..harap-harap dapatlah aku habiskan 12 minggu ini dengan sebaik-baiknya...

Wish Me The BEst...keh3...

7 comments:

lilypelangi said...

slamt berkerja :)

NuRuL HoNeY said...

cool..nurul pun sedang praktikal juga skrg ni..hari tu kena design panle solar nak letak atas jambatan..hoho..~~

$h@h_Izn@n said...

@lily: heheh tq tp x ske ada keje jarang leh online keh3..

@nurul:praktikal mana? bidang pe ek?
wahh...shah pon ada keminatan lam wat solar panel...tp xda hint2 lagi tuk wat sendiri...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat bekerja shah..jg diri

$h@h_Izn@n said...

tq akak lydia...huhu x da keje sgt pon duk online jew...keh3....

$h@h_Izn@n said...

tq akak lydia...huhu x da keje sgt pon duk online jew...keh3....

$h@h_Izn@n said...

cool..nurul pun sedang praktikal juga skrg ni..hari tu kena design panle solar nak letak atas jambatan..hoho..~~

POst Famous

Total Pageviews