Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Sunday, April 24, 2011

Ilmu Disimpan didalam Dada Bukan dalam Folder

Salam dan selamat petang

kembalinya aku berblogging ni fikiran aku penuh ngan idea memandangkan malam ni x g kedai dangdut kot...so idea2 aku xkan tercurah ke tempat lain so bleh la aku curahkan disini.

Bermulanya entry ini pabila pensyarah aku yang paling psycho dan dia pernah mengajar kami semester 4 memberikan kata2 hikmah yang dicipta olehnya sendiri dan aku akan cuba untuk mengaplikasikan sehendaknya iaitu

 "Ilmu disimpan didalam dada, BUkanlah didalam folder".
credit uncle google

perghhhh ayat dia pedih,,,belum tgk riak muke dia yg psycho amat. bile dengar ayat tu terkesima serta merahlah telinga mendengarnya kerana ayat ini amat berlawanan dgn apa yang aku@kami aplikasikan dari semester 1 tahun 1 lagi. dapat notes dari lecturer simpan n sharing tapi tengok n paham tu jarang sekali. disebabkan cara itulah mungkin apa yang kami pelajari susah diingati mana x nya assgment copy n tulis balik(bukan paste k) lab sama2 wat report(paham2la k) kuiz...byk la trick2 yg telah diguna dan aku rasa trick2 ini da biasa dilakukan oleh kebanyakan pelajar kian hari.                                                                                                                        

jadi pabila lec kami tanya kembali apa2 je tntg subjek yg dia pernah ajar kami(sem 4) kami agak2 teragak2 untuk menjawabnya, mana xnya kalo jawab betul x pe kalo salah konpem berapi telinga kene tembak kat dia.bak kata pepatah berani kerana benar@betul kalo da salah tue duk diam2 sudey. tapi kalo kitorang duk diam pon agak selalu kena tembak so nak xnk kena study gak keh3...

balik kepada dada n folder...not dada len ok...keh3...hurm kalo ikutkan pa yang mr nik kata ada betulnya, andai kita tak simpan dalam dada konpem3 suatu hari nnt ilmu itu akan hilang dek ditelan virus x pon x tersengaja diformat laptop. dan untuk tambahan bukan semua yang kita pelajari teori mahupun amali akan kita gunakan dalam bidang kerja kite nanti kerana apa yang akan kite gunakan nanti adalah cara kita untuk mendapatkan serta mengaplikasikan ilmu itu.

andai kita baca dan hafal x mustahil ia akan hilang padam dan lenyap suatu hari nanti..

jadi nak xnak kenalah simpan ilmu dalam dada leklok(bukan short notes kat dada masa exam k...keh3...)

jadi selamat menanam semua ilmu2 anda didalam dada sementara masih ada masa...

sekian terima kasih..

p/s:sekalung penghargaan terima kasih yang tidak terhingga kepada lecturer psycho kami en nik juga kepada lecturer lain yg selalu sabar dalam mendidik kami semua....jasamu dikenang hingga liang lahad kami....insyaAllah

4 comments:

syafiq said...

hey2.. ur post is so interesting, esp the title.. ;P

$h@h_Izn@n said...

@syafiq:tq bro..the title from my lecturer...keh3...

$h@h_Izn@n said...

hey2.. ur post is so interesting, esp the title.. ;P

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

POst Famous

Total Pageviews