Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Tuesday, July 27, 2010

Time Org Kena Kita Bagi, Bila Kita Kena Xtaw Apa Jadi..


Salam malam semua kawan2..



Lama dah tak post entry di sini untuk  tatapan kawan2 blogger aku, so malam ni sambil aku jalan pergi bank tadi dapat la idea..cehhh cam penulis skrip lak g jalan2 cari idea..kali ini aku ingin post tentang sesuatu yang pasti akan kita hadapi.Pernahkah kita terfikir bila kita nasihatkan seseorang yang kita kenal tak kisah la tentang masalah apa2 pon jnji nasihat diberi,dan sampai suatu masa, masalah sama datang dan diduga kembali kepada kita, susah untuk kita ‘apply’ atau adaptasikan  ‘tips2’ dan ‘suggestion’ yang kita beri pada teman kita itu ? btol x? Ini kerana kita adalah manusia. Bagi aku itu adalah nature as human being dan jangan lah kita salahkan kawan kita andai masalah yang dia hadapi sama macam kita hadapi namun dia tidak lakukan apa yang dia suggest pada kita ini kerana dia adalah manusia. Setuju kawan2?? Angkat tangan yuhhooo...gurau jek. Ok balik pada topik, aku juga percaya kebanyakan org akan alami benda sama cam apa yang aku cakapkan ni. Dan andai anda semua menghadapi masalah ingatlah kawan2 hanya dapat beri suggestion namun the decision is in our hand...sama2 kita ingat dan cuba seboleh mungkin untuk melakukannya.


p/s:gambar payung adalah idea HIRO memberi makna semua insan di dunia ini memerlukan teman
dalam menghadapi kehidupan...

Sekian saja kali ini...

Terima Kasih Kerana Membaca

12 comments:

Anonymous said...

hiro tu kawan u eh? dia suke pinky? keh2.i nak knal dgn dia..

hiro said...

keh2.

M a W a D D a H said...

comey payung itu..hehehe

kita hanya berusaha dan mencuba utk bg nasihat..yg selebihnya, terpulang lah..

Shah Iznan said...

cmey ek nk amikla free of charge heheehe yup btol 2 shah sokong

amoi said...

aku akan fikirkan jalan terbaik untuk masalah kawan aku.

tapi masalah aku gagal menuju ke jalan penyelesaian

yang aku nampak hanya lah lorong gelap.

keh3

Affan Ruslan said...

Salam ziarah.

Kesimpulannya, marilah smbil payung memayung rakan2 anda. So bila nk payung aku makan chicken chop? hehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

pinjam reben kat payung buleh?

Silent said...

hahaha..single is better. always always better.got nothing to lose. nothing to feel and nothing to scared. ;)

Nur Hayaty said...

setuju..semua org perlukan teman bicara..=]

$h@h_Izn@n said...

setuju..semua org perlukan teman bicara..=]

$h@h_Izn@n said...

hahaha..single is better. always always better.got nothing to lose. nothing to feel and nothing to scared. ;)

$h@h_Izn@n said...

Salam ziarah.

Kesimpulannya, marilah smbil payung memayung rakan2 anda. So bila nk payung aku makan chicken chop? hehe

POst Famous

Total Pageviews