Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Wednesday, May 5, 2010

Sejarah di kampungku

Salam dan selamat petang..

Apa sudah jadi dengan generasi sekarang? 

Aku ingin bercerita ttg  pergaduhan yg ntah bagi aku boleh dikategori sebagai event lucu juga tidak bijak dalam menyelesaikan masalah. Peristiwa ini berlaku pada musim raya puasa tahun  lepas dimana dua org penduduk kg aku (kg lagi ke? Sebab 10 minit je pun dr bandar huhu)..bergaduh.Dua org (kiranya pelakon utama la) tersebut merupakan golongan bapa2 dan juga contoh bagi anak2 mereka terutama anak lelaki. 

Ok aku start citer lebih lanjut,pada awal ceritanya anak si A main mercun malam2 (biasa kot budak2 lagi2 masa raya) huhuhu so dorg main dengan senang hati pastu ada anak si B ni dtg marah2 si anak A cakap bising dan menganggu dorg sekeluarga...logik kot bising koz bukan mercun mancis tapi mercun bola n ketupat mana x bising dowhh... pastu si anak A ni balik la ngadu kat bapak dia@ si A. Si A wat x kisah then pas tu si anak A ni jenis buta hati ke otak lembu camne ntah lagi marah lagi dia buat...siap serang umah anak si B yg marah dia awal2(revenge of the angry kot dak ni) apa lagi si B mengamuk la
lalu tercetus bahas mulut then anak2 si A pulak meng’api2’kan si bapak dia suh gaduh (kalo negeri aku “ajok gocoh”),pergh si bapa xnk jatuh maruah(kot tbe3 jadi hero hindustan lak) dgn rasa semangat pg la umah si B ajak gaduh siap hentak ketesi B lagi...gaduh3 then si A tarik si B bawak pergi umah dia tp si B lari x padan lawan kot ngeee... 
so terselit la watak pakcik aku di sini kerana si B masuk pagar umah dia nak x nak dia kena masuk campur biasalah org sekampung katakan huhuhu...dah kecoh2 ramai la org2 kampung keluar ye la dalam sejarah first time org tua kampung aku gaduh hebat tue..heheh so ending citer ni si A n si B balik umah masing2 si A dengan bangga tersemyum(cam pic bawah ni kot) sbb 
menang bertumbuk depan anak2 n si B jadi dapat sakit saja2..sampai sekarang dua2 famili ni x bertegur sape haishhh da la dua2 famili ni org baru kat kampung aku...dtg kg aku gaduh memalukan kg gua je der..x pueh ati tol da lagaduh x ajak aku lak tue akekekke...ok fullstop nnt jadi karanagan SPM lak..

So moral kat sini aku ingin minta kepada si bapa2 yang membaca n3 ni silalah bertindak bijak dalam memberi contoh dan teladan kepada anak2 x kisah lak anak2 sendiri mahupun anak org lain kerana mereka merupakan generasi muda dan bakal peneraju masa hadapan...                                                                                               

p.s: Cerita diatas merupakan kisah benar yang diceritakan kembali oleh pakcik aku(sbb masa tu aku kat u tgah exam heheheh) juga ganbar berikut gua cilok dr bro google bukan yg sebenar taw hehe

Sekian terima kasih sudi membaca..

No comments:

POst Famous

Total Pageviews