Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Friday, July 24, 2009

H1N1,J.E...dan ROKOK...

salam sume...skarang ni otak aku tgh ok n tenang so aku nk habaq @ ingatkan sape2 yang berkaitan....

beberapa hari lepas ada terpapar dalam akhbar pelajar uitm p.pinang terpaksa bercuti akibat jangkitan h1n1..pastu masuk pulak uitm dungun kne cuti gak coz da pelajar kne jangkitan h1n1 gak dan yang paling terbaru aku tahu uitm jengka kena kuarantinkan oara pelajar sane coz jangkitan yang same...aku pelik tol kenapa begitu cepat sangat berjankit virus h1n1 ni pas 1 negeri satu negeri da kes h1n1 ni... n yang pasala uitm p.pinang aku x agak terkejut coz kat sane da gak la pelancong-pelancong asing datang dan mengkin dorg da bawak jangkitan virus ni...tp yang aku musykil teramat2 sangat adalah camne virus ni yang kebiasaannya ada pada rakyat luar negara dan juga mungkin di bawa balik oleh pelaja2 malaysia yang menuntut di luar negara...boleh sampai ke dungun dan jengka yang boleh di katakan susah nak nampak para pelancong asing apatah lagi pelajar luar negara @ foreigner di universiti tersebut kerana semua pelajar adalah warganegara dan bumiputera...pelik dan ajaib...da sape-sape leh jawab x kemusyiklan ni??....

dulu kalo sape2 masih ingat lagi akan virus J.E @ Japanese Enciplitis(btol ke x ejaannya) xpe la jnji sebutan same...kalo kita pikir2 kan dua2 virus yang fames n berbahaya ini adalah datang dari bintang yang same iaitu KHINZIR yang juga HARAM bagi umat Islam...jadi kat sini TUHAN da tunjuk yang binatang ini amat berbahaya bagi manusia dengan mengatakan yang ia adalah HARAM bagi umat Islam...

Jadi pe yang aku nak citer kat sini sume perkara2 @ benda2 yang tuhan larang itu ada kesan yang x elok @ buruk bagi kita umat manusia lagi2 yang beragama Islam...sama gak ngan rokok...da taw benda tue ada efek buruk bukan saje bagi penghisap malah orang disekeliling tp duk hisap gak menda alah tue....da nyata ahli mufti mengatakan MEROKOK ADALAH HARAM DISISI AGAMA ISLAM kerana ia mendatangkan kesan buruk...tapi..
da la da kesan buruk membazir duit lak tue...
hehehe...

hope mane2 yang terlibat tu...pndai2 la pikir...
mati memg d tangan tuhan tp penyebatnya di tangan kita...

ada hadis mengatakan " Tuhan tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu selagi mereka tidak berusaha untuk mengubahnya"

sekian...

No comments:

POst Famous

Total Pageviews