Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Thursday, September 13, 2012

Akhirnya FAM Haramkan VuVuZeLa

Bismillahirrohmanirrahim....

Assalamualaikum dan selamat petang...

Entry kali ini adalah berkaitan dengan Vuvuzela iaitu satu bendalah yang ditiup dan mengeluarkan bunyi yang menyakitkan telinga juga mengganggu para penonton bola sepak menyaksikan perlawanan yang berlangsung...

mugo namo VuVuZeLa dari Afrika SelatanVuvuzela ini mula terkenal semasa Piala Dunia Di Afrika Selatan tak silap aku dan bendalah ini merupakan permainan kaum asal sana, ia juga asalnya direka bari tanduk kerbau disana dan ditiup untuk keluarkan bunyi.

Ada kajian yang dijalankan juga mengatakan yang andai telinga terdedah telalu dekat dan lama dengan bunyi yang dikeluarkan oleh vuvuzela ini dapat mengakibatkan pekak kepada pendengar tersebut.

jadi tiada guna juga bawa vuvuzela ini ke stadium kerana, andai ia dibawa bertujuan untuk menaikkan semnagat para pemain, itu adalah alasan yang silap kerana bunyi dari bendalah ini bukannya berfungsi sedemikian malah menurun semangat adalah aku tengok sebab bunyi dia macam menyerabutkan kepala dan menenggelamkan sorakan penyokong di stadium.

Bertepatan dengan kekurangan diatas, akhirnya FAM telah mengHARAMkan pengggunaan vuvuzela di dalam stadium sahaja. nak guna kat rumah lantak la sebab bukan orang lain pon yang pekak mak ayah sendiri heheheh... jadi, perlawanan akan datang diantara terengganu dengan kelantan pada esok iaitu 14hb tiada lagi kedengaran bendalah ni dan hanya kedengaran sorakan penyokong juga gendang rebana dari scoreboard team..Go More Kelate Go More.

sekian saja dari ambo, tengah puah duk sajo...

Have a Nice day....

No comments:

POst Famous

Total Pageviews