Search This Blog

Pemantau Blog Ini

Follow by Email

Click Here..Please

PROMOSI TERKINI

[Don't worry this link will not have any other inappropriate things]

##Bersama ChurpChurp dan SAys untuk pendapatan tambahan anda HERE !!!!##

Click Here..Please

Thursday, August 5, 2010

Naseb si Budek Gambeng

Salam Selamat malam kawan2...

Pekabar semua? hope2 semua teman2 sihat dan aktif bw k..hehehehe

Kali ni entry aku agak sedih kira cam nak ngadu naseb kot...huhu..

Ceritanya berbunyi  begini, kami berempat@berlima tinggal jauh di perkampungan GAMBANG terasing dari kawan2 sefakulti yang kebanyakannya tinggal di BANDAR PEKAN yang berdekatan(memang sangat dekat) dengan fakulti baru kami FKEE UMP PEKAN, so apa2 hal dan kalau ada apa info kami mungkin miss kot, yela duk jaoh dari orang, mula2 kami kena bila lecturer nak wat kelas ganti bila je kami naik bas ‘MEWAH’ dari gambang ke pekan tut tut tut mesej masuk mengatakan kelas batal perghhh berderau darah dan segala cecair badan kitorang, mana x nya kami bangun pagi2 dan menunggu bas serta di ‘sound’ ‘jangan la tolak weyh’demi menghadirkan diri ke kelas (fuhhhh komited giler bunyinya).Last2 kelas cancel so kami pon melepakkanlah diri kami di ‘cafe mewah Kampus Pekan ala2 kemah kenduri’ haishhh nasib2 budak gambang..nak ditambah cerita entry aku ini masa balik dari UMP pekan tadi dan bila je mata aku baru je nak rehat2 dan lepaskan penat tutt tutt tutt masuk la mesej pemberitahuan..

‘TEST 1 .... pada hari Isnin jam 8.45 PAGI..ulang ye PAGi...

Dari gambang ke pekan amik masa 1Jam n tambah tolak campur bahagi tunggu pakcik bas total sejam lebey so kitrg terpaksalah membangunkan diri kami pada awal pagi(konpem x tiggal subuh hari tue keh3),dah la hari isnin baru  ‘bangun dari cuti kot’ huhuhuhu....sedangkan kawan2 kami bile test kol 8.45, kol 8.45 baru bangun huk3...sedihnya jadi budak gambeng ni..ini bukan kehendak kami kalau anda semua tahu huhuhu..tapi apakan daya...redhOOOOOOO aje lah...

So moral value entry ini adalah

1.jangan duk jauh dari fakulti
2.jangan latih diri bangun lambat
3.jangan tinggal subuh nanti Tuhan n ma marah..hehehehe.
4.selalu bersedia menempuhi apa jua dugaan..

aku pernah ungkitkan hal ini di sini klik3 dan sini 

5 comments:

Anonymous said...

ape la ko ni shah...abis tu, ko semayang subuh, x bangun pagi ke..???

miss lolly a.k.a luvfareda said...

moral value no 3 tu plg pentim =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

moral value no 3 tu plg pentim =)

$h@h_Izn@n said...

@anon:insyaAllah sembahyang bro
@lolly:btol2 hehehe

$h@h_Izn@n said...

ape la ko ni shah...abis tu, ko semayang subuh, x bangun pagi ke..???

POst Famous

Total Pageviews